5 voordelen van een virtual assistant

Twijfel je of het voor jou zinvol en waardevol is om samen te werken met een Virtual Assistant? Dan vertel ik je graag waarom het jou zou kunnen helpen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar ik noem de belangrijkste 5 voordelen van een Virtual Assistant.

1. Tijd vrij maken

Als zelfstandig ondernemer zijn er heel veel zaken waar je rekening mee moet houden en die geregeld moeten worden. Jammer genoeg zijn deze niet altijd even leuk, en kunnen ze onbewust heel veel tijd in beslag nemen. Tijd die je eigenlijk liever zou willen steken in belangrijkere en leukere dingen. Door samen te werken met een VA geef je werk uit handen, waardoor jij meer tijd hebt om je op jouw onderneming te richten en je bezig te houden met klanten. Welke doelstellingen kun je bereiken als je vijf uur per week meer tijd hebt? Wat voor invloed kan dit hebben op je privéleven? Stijgt je productiviteit? Kun je je werkgeluk verhogen? Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Kost het inplannen van je afspraken meer tijd dan je afspraken zelf? Zonde!
  • Geen tijd om te lunchen met je meest waardevolle klant omdat je CRM database echt eens opgeschoond moet worden? Ik dacht het wel.
  • Vind je het te veel gedoe om elke dag op al je sociale media kanalen te kijken of je berichtjes hebt? Doe ik dat toch voor je!
  • Geen idee wat je je klanten en relaties dit jaar voor Kerstgeschenk moet geven? Een VA zoekt het binnen no-time voor je uit.
  • In plaats van op het laatste moment een Powerpoint presentatie in elkaar flatsen, kun je nog even een paar uur je presentatie doornemen zodat je die kaartjes toch niet nodig hebt. Hallo professionele presentatie! En als je dan toch bezig bent, laat dan ook een mooie en overzichtelijke hand-out maken om uit te delen aan je publiek.
  • In plaats van op woensdag avond toch nog even je laptop te openen om je administratie bij te werken, kan je bijvoorbeeld koken voor je partner.
  • In plaats van op vrijdag tot 20:00 doorwerken zodat je ‘opgeruimd’ het weekend in kan, kun je met je vrienden in de kroeg staan.

2. Flexibiliteit

Als ondernemer is het elke keer de vraag hoeveel opdrachten je krijgt en dus hoeveel werk er is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het in de zomermaanden heel erg rustig hebt, maar dat je vanaf september niet meer weet waar je de tijd vandaan moet halen. Wanneer je met een Virtual Assistant werkt bepaal jij wanneer je hulp inschakelt en wanneer je het zelf kan redden. Daarnaast kan het ook nog van week tot week verschillen. Heb je de ene week een uurtje hulp nodig bij het invoeren van wat gegevens, dan heb je misschien de week erna een deadline waar nog heel veel voor gedaan moet worden. Je zit dus helemaal nergens aan vast maar wanneer je het nodig hebt staat een Virtual Assistant voor je klaar.

3. Kosten

Allereerst ben je aan een Virtual Assistant geen secundaire kosten zoals werkplek, computer, verzekeringen, reiskosten en pensioen kwijt. Dit regelt een VA allemaal zelf. Je weet van tevoren waar je aan toe bent, en je krijgt maandelijks een factuur gestuurd van het aantal door de VA gewerkte uren. Overzichtelijk, simpel, en geen administratief gedoe.

Maar daarnaast kan het je financieel ook juist iets opleveren. In eerste instantie lijkt een uurtarief van €50,- veel, maar vergelijk het eens met je eigen uurtarief. Wanneer jouw uurtarief bijvoorbeeld €75,- is, kun je een Virtual Assistant een aantal taken over laten nemen zodat jij meer tijd hebt voor jouw klanten. Je kunt het ook op een andere manier berekenen. Stel je werkt aan een opdracht waar je 12 uur mee bezig bent en waar je €1000,- voor krijgt. Gemiddeld verdien je dus €66,67 per uur. Wanneer je 4 uur uitbesteed aan een Virtual Assistant (bijvoorbeeld die vervelende administratieve klusjes), dan kost je dit €200,-. Je houdt dan €800,- over. Echter ben je wel maar 8 uur bezig geweest met de klus, en je uurtarief is gestegen van €66,67 naar €100,- per uur.

Wil je weten wat het jou kost om met mij samen te werken? Bekijk dan mijn tarieven.

4. Het nieuwe werken

Bureau Virtual Assistant

De hele wereld is in de ban van het Corona virus. Hele kantoren zitten al weken thuis en eigenlijk gaat dat best wel lekker. Thuis werken is het nieuwe werken. Veel bedrijven zien door de Corona crisis dat een werknemer niet perse fysiek aanwezig hoeft te zijn op kantoor. Er zijn heel veel werkzaamheden die gedaan kunnen worden op afstand. Want hoe fijn is het dat geen werkplek voor iemand hoeft in te richten? Dit regelt een VA namelijk helemaal zelf. Laat staan de kosten die je kwijt bent aan koffie en thee 😉

We werken met zijn allen steeds meer online. Wie geen Instagram of Facebook heeft hoort er tegenwoordig niet meer bij. Daarnaast is er (bijna) overal ter wereld internet. Gegevens worden online uitgewisseld via ‘de clouse’ en andere online programma’s zoals Dropbox en Google Drive. Er kan gecommuniceerd worden via Skype, e-mail, telefoon, Whatsapp en er zijn ontelbaar veel website die de mogelijkheid bieden om (gratis) online te vergaderen. Je merkt bijna geen verschil met een collega die fysiek aanwezig is op kantoor!

5. Nieuw inzichten en vaardigheden

Niemand heeft verstand van alles, zo simpel is het. Wanneer je regelmatig samenwerkt met een Virtual Assistant, delegeer je niet alleen taken, maar haal je ook meer kennis en nieuwe vaardigheden je bedrijf binnen. Een Virtual Assistant kan namelijk ook meedenken over hoe je je met je bedrijf de volgende stap kan nemen of hoe je bedrijfsprocessen kan optimaliseren. Doordat een Virtual Assistant over het algemeen meerdere klanten heeft, doen zij in verschillende branches ervaringen op. Wellicht zijn bepaalde technieken of strategieën ook interessant voor jouw onderneming!

1 gedachte over “5 voordelen van een virtual assistant”

  1. Pingback: De Uitbesteed matrix – Virtual Assistant | Sam Verlaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *